Evenementen"; ?>
Traditionele Oldtimerdag in Alphen a/d Rijn

Zaterdag 15 september
Tijd: vanaf 8:45 uur

Op zaterdag 15 september is hij er weer. De traditionele Oldtimerdag in Alphen a/d Rijn. 
Na 29 jaar gestart te zijn vanaf een industrieterrein, starten de rondritten dit jaar voor het eerst vanuit het centrum in Alphen. 
De voertuigen worden ’s morgens vroeg opgesteld op en om het Rijnplein en de Julianastraat. Wethouder Hélène Opatja geeft om 8.45 uur het eerste officiële startsein voor de rondritten. 
De voertuigen starten in 4 groepen richting Zwammerdam. Een korte rit gaat rechtstreeks naar de Hooftstraat. Na de rondritten worden de voertuigen opgesteld in de omgeving van de Hooftstraat en op het Rijnplein. 
Zo’n 100 vrijwilligers zijn er deze dag in de weer om alles in goede banen te leiden. 
Om 11.15 uur wordt het Oldtimerfestival officieel geopend in de Hooftstraat en kunnen de oldtimers tot 16.00 uur door het publiek worden bezichtigd. Op het Rijnplein zal een unieke grote verzameling historische Rolls Royces worden opgesteld. Ook zijn er historische vaartuigen te zien op de Oude Rijn waarbij bezoekers welkom zijn om aan boord te gaan voor een korte (gratis) rondvaart tussen Rijnplein en Hooftstraat (De Heul). Tussen de beide festivallocaties (Hooftstraat en Rijnplein) rijdt tevens een gratis ”stoom” treintje heen en weer. Op alle plaatsen waar oldtimers te bewonderen zijn, zullen ook de muzikale noten, al dan niet live, op een gezellige manier ten gehore worden gebracht. Zelfs de dansliefhebbers zullen aan hun trekken komen met enkele leuke demonstraties. We hebben dit jaar weer een aantrekkelijk muziekaanbod met meerdere genres uit vervlogen jaren, op maar liefst 9 podia. Daarnaast zijn er gedurende de hele dag vele attracties zoals een gratis kinderkermis, gezellige terrassen, oude ambachten, een Rijnlandse Klederdrachten demonstratie op het Rijnplein, een oldtimer bromfietsen show met vele mooie prijzen in de Julianastraat en nog veel meer. 

Inschrijfgeld voor bromfietsen, scooters en andere tweewielers: Euro 10,00 
Inschrijfgeld voor voertuigen: Euro 15,00 

Inclusief: 
- Rallybord; 
- Herinneringsgeschenk; 
- Lunchpakket met drinken; 
- Feestelijke prijsuitreiking in Oldtimerhal met gratis hapjes en drankjes alsmede live muziek door een bekende Rock&Roll band. 

Eric de Jong, bestuurslid PR, Amusement en Sponsorcontacten. 

 
Locatie:
Info: http://www.oldtimerdagalphenaandenrijn.nl
Facebook: nl-nl.facebook.com/oldtimerfestival.alphenaandenrijn 
Volg ons ook op Twitter: @oldtimerdagaadr